כדי להיות מהנדס קול יש ללמוד תואר בלימודי סאונד במגמת הנדסת סאונד. כיום ניתן ללמוד את המקצוע במספר בתי ספר ומכללות בישראל ולסיים עם תעודת הנדסאי קול מדופלם. הלימודים מאפשרים לבוגרי המגמה השכלה מקצועית בהקלטה, הגברה והנדסת אודיו. בתוכנית הלימודים לומדים קורסים תאורטיים ומעשיים בהפקת מוזיקה, טכנולוגיית מוזיקה, אקוסטיקה, הגברה ונושאים רבים אחרים.
לאחר סיום הלימודים הנדסאי הקול יכול להשתלב בתעשייה הישראלית באחד מהתחומים המתאימים למקצוע כמו אולפני קול, הגברה במופעים שונים וכדומה. כיום, משתמשים במקצוע הזה בלבד מתחומי הבידור והתרבות גם בהייטק, בתקשורת, במשטרה, בחברות סלולר שונות ובתחומים רבים נוספים. מהנדסי קול יכולים לעסוק גם בתכנון של אולפנים ומערכות קול שונות.
השתלבות בתעשיית המוזיקה הישראלית
אחד היתרונות של מהנדס קול מדופלם הוא היכולת המהירה יחסית להשתלב בעולם הסאונד והמוזיקה בישראל. הלימודים עוזרים למועמדים להתקבל לעבודה וגם לתפעל בעבודה את הציוד, שעם השנים הפך מורכב במיוחד. הטלוויזיה היא מקום נוסף בו משתלבים בוגרי הפקולטות השונות בתחום. כל תוכנית טלוויזיה בה צופים מערבת סאונד ולכן גם באולפני הטלוויזיה השונים משולבים מהנדסי הקול.
מקום נוסף בו משתלבים עם השנים מי שמסיימים לימודי מהנדס קול הוא מועדוני הלילה. תכנון של מועדוני לילה, ברים ופאבים צריך להיות מושלם מבחינת האקוסטיקה והתכנון של הסאונד שעובר בו. כאן משתלבים מהנדסי הקול ועוזרים למתכננים לתכנן את החלל המתאים ואת ההגברה שתהיה הטובה ביותר עבור החלל בו היא מוצבת.
מסיימי הלימודים בתחום הזה משתלבים גם כטכנאי קול בתיאטראות. הם יהיו אחראים על בחירת הרמקולים המתאימים ביותר, כיוון הסאונד במקום, עיבוד הצליל במידה ויש צורך וכולי. למעשה, טכנאי הקול בתיאטרון אחראי על כל מה שקשור לאמצעי הקול במקום.