היכרות עם התפקידים השונים של מהנדס סאונד יכולה לעזור לנו להחליט האם ללמוד את התחום הזה. קודם כל, צריך לזכור שיש הבדל בין התפקיד של מהנדס סאונד לבין התפקיד של מפיק מוזיקלי. למרות שבשני המקרים מדובר על בעלי מקצוע שנמצאים מאחורי הקלעים ולא על האמנים שבמרכז הבמה, התפקיד שלהם אחר לגמרי: מהנדס סאונד אחראי על החלק הטכני, בעוד המפיק המוזיקלי אחראי על החלק האמנותי.
מהנדס סאונד צריך להיות בעל הכשרה מתאימה כדי לדאוג שכל אמצעי ההקלטה, השמע וההגברה יעבדו בצורה הטובה ביותר. בשביל להפיק יתרונות ממכשירי שמע והגברה אלו, מהנדס סאונד משתמש בידע שעומד לרשותו ובארגז כלים פרקטי מגוון מאוד. יתרה על כך, המטרה של ההכשרה היא מלכתחילה להפוך כל איש מקצוע מהסוג של מהנדס סאונד לאדם שניתן לסמוך עליו גם באולפני הקלטות וגם במקומות נוספים.
איפה מהנדס סאונד מבצע את התפקיד שלו?
היכולת של מהנדס סאונד לבצע את התפקיד שלו באה לידי ביטוי במגוון רחב של מקומות שונים. מהנדס סאונד יכול למשל להשתלב באולפני הקלטות, באולמות של מופעים ועוד. במקביל, הוא יכול להציע את השירותים שלו להפקות מוזיקליות חד פעמיות שמתקיימות בשטח – כמו למשל צילומי טלוויזיה, מסיבות ואירועים ציבוריים.
בנוסף, מהנדס סאונד מבצע את התפקיד שלו באופן שעולה בקנה אחד עם התקדמות הטכנולוגיה. בשביל שמהנדס הסאונד יצליח לשפר את הביצועים של מכשירי ההקלטה, השמע וההגברה, הוא חייב להישאר עם אצבע על הדופק מבחינת התקדמויות טכנולוגיות.
כאשר מהנדס סאונד מצליח לעשות את זה, התוצאה הסופית של ההפקה תמיד תהיה ברמה הגבוהה ביותר. זה יתרון משמעותי בתפקיד של מהנדס סאונד ולכן אנשים בוחרים ללמוד אותו כמקצוע רשמי.