איזה שותף עסקי כדאי לקחת ומאיזה שותף עסקי כדאי להיזהר ?
יש לכם רעיון מקורי לעסק מצליח ? בניתם תוכנית עסקית ויש לכם את כל הדרוש אבל אתם פוחדים להיכנס לבד לספרה העסקית ? כנראה שאם נמנים עם היזמים אשר זקוקים לדחיפה קטנה קדימה, אותה אפשר להשיג בדמותו של שותף עסקי בעל יכולות המשלימות את שלכם. איזה שותף הכי כדאי לאמץ ומאיזה עדיף להתרחק, על כך נרחיב במאמר שלפניכם.
שותף עסקי עם עבר בעייתי
אם נתקלתם בשותף בעל יכולות פיננסיות גבוהות אשר מסוגל לעמוד בלוחות הזמנים ולא רק לדבר, אלא גם לבצע את המשימות, אתם בממצב טוב. עכשיו נשאר רק לבדוק כי לא מדובר באדם בעל רקורד של פשיטות רגל וכי אין עליו עיקולים והגבלות. שותפים בעלי עבר עסקי עשיר יכולים להיראות כשותפים מאוד מעניינים ממבט ראשון, אך עד שלא בודקים לגבי ההיסטוריה העסקית של האדם, לא מומלץ להקים שותפויות.
שותף עסקי עם ניסיון רב
שותף בעל ניסיון במיזמים עסקיים הוא כמובן שותף מאוד כדאי. שותף כזה יבין את גודל ההשקעה הדרושה בעסק ולא יפחד לקחת סיכונים זהירים. מה שחשוב לבדוק הוא כי השותף הזה לא מביא עימו זנבות בעיתיים מהעסקים הקודמים וכי קיימת אותה הנכונות לאותה מידת ההשקעה מצדו ומצדכם.
שותף עסקי שהוא גם חבר טוב
כל שותפות עסקית היא גם חברות. בעיקר בתקופת ההקמה של העסק, שותפים נמצאים זמן רב ביחד ועליהם לתפקד כצוות מנצח שמחלק את כל המשימות בצורה נכונה. על פניו נראה כי על מנת להצליח בכך עדיף שהשותף יהיה אחד החברים הטובים שאנו מכירים ובוטחים בהם. זה נכון אך רק בצורה חלקית, מכיוון שיחסי חברות עלולים כמו לשפר את השותפות וכך גם מאוד לקלקל אותה בגלל משקעים והיסטוריה משותפת ארוכה .
רגע לפני שאתם מסכמים עם שותף עסקי זה או אחר חשוב מאד לבדוק את כל הפרמטרים החשובים על מנת שתוכלו להבטיח לכם ולעסק שלכם כי השותפות הזו תניב הצלחה אמיתית .