הדרכה וביקורת במהלך קורס עריכת וידאו
כל קורס עריכת וידאו מועבר בכפוף לתכנית לימודים מוגדרת. מטרת התכנית היא להבטיח למידה הדרגתית ומשמעותית. השיעורים הראשונים בקורס מבוססים על הוראה פרונטלית ובהם לומדים הסטודנטים על מושגי יסוד בעריכה, השפה האודיו-ויזואלית והשלבים והתהליכים בעריכת וידאו. לאחר מכן יש שיעורים על הכרת הציוד הטכני המעורב בתהליך העריכה ועל היכרות עם תוכנות עריכה. רק בשיעורים הבאים לומדים הסטודנטים על שיטות עבודה ופתיחת פרויקטים. אלו התנאים לשיעורים מתקדמים שבהם לומדים על שילוב תוכן וצורה, חיתוך שוטים, דגימה ממצלמה ועוד.
הידע התיאורטי והרקע העיוני אינם מספיקים לצורך הכשרת אנשי מקצוע בתחום של עריכת וידאו. חשוב להקפיד על הדרכה וביקורת צמודים במהלך הקורס. למעשה, המרצים המעבירים קורס עריכת וידאו חשובים לא פחות מנושאי הלימוד או מהתוכנות בהן בוחרים להשתמש. המרצים חייבים להישאר עם האצבע על הדופק ולזהות את נקודות החוזקה והחולשה של הסטודנטים.
מי מעביר את הקורס?
סטודנט שרוצה להפיק את המרב מקורס עריכת וידאו חייב לברר מי נמצא בצוות ההוראה. רצוי לתת עדיפות לקורס המועבר על ידי מדריכים עם ניסיון מעשי ומשמעותי. הניסיון בא לידי ביטוי גם בהוראה פרונטאלית וגם בליווי של פרויקטים ותוצרים. הניסיון מאפשר למרצה לתמוך בסטודנט מבלי לפגוע בביטחון שלו. בנוסף, היום אפשר לקבל מידע על צוות ההוראה של קורס עריכת וידאו בעזרת אתרי האינטרנט או תיאום פגישה לא מחייבת עם נציגי מוסדות הלימוד.
הדרכה וביקורת הם חלק בלתי נפרד מתכנית הלימודים של קורס עריכת וידאו. ההדרכה מעניקה לסטודנט את הכלים הראשוניים, בעוד הביקורת מלמדת אותו כיצד להימנע מטעויות. הדרכה וביקורת דורשים ניסיון מטעם המרצים והם מחייבים שיתוף פעולה לכל אורך הקורס ואפילו אחריו.