לעתים קרובות, נהוג לחשוב כי ניתוח טכני מסתכל על כל מיני נתונים של מיקרו – כלכלה, ומתמקד אך ורק בשוק ההון לצורך העניין. הנתון הנ"ל ללא כל ספק מבלבל מאד, משום שעל פי רוב ניתוח טכני עושה שימוש בכלים פיננסיים שונים כאלה ואחרים כמו גרפים, מחירים, מגמות מסחר, וכיוצא בזה. עם זאת, העיקרון הבסיסי גורס, כי אלו הם לאו דווקא נתונים כספיים – רציונליים אשר משפיעים על המניות ועל המסחר – אלא דברים אחרים לחלוטין אשר גורמים לתנודות לכאן או לכאן בשוק ההון וכדאי להכירן.
השפעות שונות על הכלכלה
לפי הפילוסופיה של ניתוח טכני, בבואנו לבדוק מגמת מסחר בתחום מסוים, עלינו לשים לב לא רק לתזרים המזומנים של החברה. האנשים והחברות אשר משקיעים בסחורה מסוימת כזו או אחרת לא עושים זאת משום שיש להם גישה לדו"חות הרווח וההפסד של הסחורה. הם עושים זאת משום שהם שמעו שמועה כל שהיא, משום שהתקשורת המליצה על כך משום שמדובר על טרנד אופנתי, או כל סיבה אחרת שיש – ולפי ניתוח טכני יעיל יש לזהות מגמה זו כמה שיותר מוקדם.
לזהות גם תבניות וחזרה
אולם ניתוח טכני לא עוצר בנקודה הזו של זיהוי המגמות השונות. הכלים השונים של ניתוח טכני אמורים לתת לטכנאי (כך נקרא האיש שעוסק בתחום) את היכולת גם לחזות במידה מה את המגמות הללו מבעוד מועד, כאשר הן נמצאות רק בראשיתן. ההנחה המובלעת כאן, היא שהפעילות בשוק ההון היא פעילות מעגלית אשר חוזרת על עצמה בצורת גלים – כל מגמת מסחר תעלה ובסופו של דבר גם תרד. החוכמה היא לדעת לזהות את נקודות הכניסה והיציאה הללו מוקדם ככל הניתן.
כל אחד יכול לרכוש את הכלים
חשוב להבין כי היום, כל אחד יכול להפוך לטכנאי, ולהתמקד בתחום של ניתוח טכני בצורה טובה ביותר. קורסים בנושא זה מתקיימים בכל עת, וכל אחד יכול אף לרכוש לעצמו תוכנות אשר פועלות ועובדות לפי אלגוריתמים אשר מבוססים על הניתוח הטכני.