הקונספט החדש של כלוב הזהב
צופי הטלויזיה של מדינת ישראל מצביעים בידיים (בלחיצה על שלט הטלויזיה) כאשר מדובר במגוון של תוכניות המבוססות על שעשועונים כאלה ואחרים אשר מציפות את המרקע לאורך השנה חדשות לבקרים ומכניסות הרבה מאד אטרקטיביות לצפייה בטלויזיה. מסתבר שגם כאן, עדיין לא נאמרה המילה האחרונה – אם נדמה לכם שאי אפשר עוד ליצור שעשועונים חדשים – תחשבו שוב על זה!
שובם של השעשועונים בשנתיים האחרונות גרם לגל חדש של תוכניות מדהימות ומרתקות. אחת מן התוכניות הללו, אשר תעלה בקרוב על המסך הקטן נקראת בשם: כלוב הזהב. מדובר בתוכנית של תחרות אשר כוללת שיתוף פעולה בין זוגות, ותהיה בהנחייתו של המגיש והשחקן אבי קושניר. אבל איך בכלל ניגשים לשחק?
העיקרון מאחורי המשחק
העיקרון מאחורי כלוב הזהב הוא דווקא פשוט למדי – מצד אחד בתוך כלוב הזהב אתם יכולים להרוויח המון, אבל מי שנהיה חמדן מידי ונוטל יותר מידי סיכונים – מפסיד תוך זמן קצר. השעשועון מבוסס על כך שבן זוג אחד צריך לענות על סדרה של שאלות טריוויה שונות. כאשר מצליחים ליצור רצף של תשובות נכונות, קיימת אפשרות לבן הזוג השני לרוץ לתוך כלוב הזהב ולהתחיל לגרוף את הפרסים.
איך לוקחים את הפרס?
וכאן בדיוק טמונה המלכודת של כלוב הזהב ומכאן גם השם המיוחד של התוכנית. בעקרון, בתוך הכלוב אפשר לקחת פרסים שונים – חלקם שווים יותר וחלקם פחות. את חלקם אפשר פשוט לקחת ואחרים דורשים לעבור אתגרים שונים. אולם בסופו של דבר, העיקרון הוא שבן הזוג שנכנס לתוך הכלוב מוגבל בזמן שהוא יכול לשהות – אז איזה אסטרטגיה כדאי לגבש?
לקחת סיכון או להיות בטוחים?
ההנאה בצפייה ובהשתתפות בתוך כלוב הזהב היא שתמיד קיים מתח מתמיד בין שתי האסטרטגיות האפשריות. אסטרטגיה בטוחה יותר תאפשר לכם לקחת פרסים – אך הם יהיו קטנים יותר, או שיהיו בכמות זעירה יותר. מצד שני, אסטרטגיה שתנסה לגרוף כמה שיותר – עלולה לגרום למשתתפים להישאר בתוך כלוב הזהב, ובכך להפסיד את הכל.